Toiletplank eiken

van oud hout

Eiken plank op maat

kleine aanpassing, mooi effect...

Ervoor...

Toilet zonder eiken plank

Erna....

Eiken toiletplank

Toiletplank eiken

Een toilet plank van eikenhout is een prachtige toevoeging aan ieder toilet of badkamer. Het geeft het toilet een warme uitstraling en maakt het tot een gezellige plek. Een toiletplank op maat gemaakt van oud eikenhout met karakter is dan ook een geweldige keuze.

3 Randafwerkingen

Er zijn verschillende manieren om een zogenaamde toiletplank eiken af te werken, waardoor het past bij de stijl en smaak van de eigenaar. In deze paragraaf zullen we de verschillende afwerkingen van toiletplanken van eikenhout bespreken.

  •  Strak afgewerkt met rechte rand. Een toiletplank van eikenhout kan strak afgewerkt worden met een rechte rand. Dit geeft een moderne uitstraling aan de plank. Deze afwerking is geschikt voor een toilet met een minimalistische stijl. (foto links)
  • Met originele bruine rand van spoorbiels. Een andere manier om een eiken toiletplank af te werken is met de originele bruine rand van spoorbiels. Dit geeft de plank een unieke en rustieke uitstraling. Deze afwerking is geschikt voor een toilet met een landelijke stijl. (foto midden)
  • Rustiek afgewerkt met boomstamrand. Een eiken toiletplank kan ook rustiek afgewerkt worden met een boomstamrand. Dit geeft de plank een natuurlijke uitstraling. Deze afwerking is geschikt voor een toilet met een natuurlijke en organische stijl. (foto rechts en foto bovenaan pagina)

Toiletplank met rechte rand Toiletplank met bruine rand Toiletplank rustiek

5 Afwerkingen toiletplank eiken

Er zijn verschillende afwerkingsopties beschikbaar om de look en feel van de planken aan te passen aan uw persoonlijke voorkeur.

  • Roken is een techniek waarbij het hout wordt blootgesteld aan rook om het donkerder en dieper van kleur te maken. Dit geeft de toiletplanken van eikenhout een rustieke uitstraling en kan ook helpen om de houtnerf meer naar voren te laten komen.
  • Borstelen is een proces waarbij de planken worden geborsteld om de zachtere delen van het hout weg te halen. Dit zorgt voor een unieke textuur op het oppervlak van de planken en kan ook helpen om de houtnerf meer naar voren te laten komen.
  • Verouderen is een proces waarbij het hout wordt behandeld om het er ouder uit te laten zien dan het in werkelijkheid is. Dit kan worden bereikt door het hout te borstelen, te schrapen of te schuren om het een versleten uitstraling te geven.
  • Oliën is een manier om de natuurlijke schoonheid van het hout naar voren te laten komen. Het olieproces voedt het hout en beschermt het tegen vocht. Het geeft de toiletplanken van eikenhout een warme en rijke uitstraling.
  • Lakken is een veelgebruikte afwerkingsoptie voor eiken toiletplanken. Het biedt een beschermende laag tegen slijtage en vocht. Het geeft de planken ook een glanzende  of matte afwerking en maakt ze gemakkelijker schoon te maken.

Of u nu op zoek bent naar een rustieke, verouderde of moderne uitstraling, er is een afwerkingsoptie beschikbaar voor uw toiletplanken van eikenhout. Door de juiste afwerking te kiezen, kunt u uw toilet of badkamer transformeren en een unieke uitstraling geven.