Slat wall voor winkel

Bij Nieuw van Oud maken wij een unieke houten slat wall voor winkels. Deze wordt gebruikt als wandpresentatie. Ze  wordt op maat gemaakt en geven uw winkel een warme en hoogwaardige uitstraling.

Het bijzondere aan de slat wall is dat deze is gemaakt van zwaar geperst bamboe. Dit is een bamboe die supersterk is en vast van vorm. Het is dan ook uitermate geschikt om producten of accessoires aan op te hangen.

Bent u geïnteresseerd in een winkelinrichting met een slat wall? Bel ons dan of stuur ons een aanvraag via ons contactformulier. Wij adviseren u graag ter plaatse of in onze studio, zodat alle vragen met u kunnen worden doorgenomen, uiteraard geheel vrijblijvend.

wandpanelen
maatwerk lattenwand
Latten wandpaneel
Lattenwand bamboe

Maatwerk winkelinrichting

Foto's winkelinrichting

Toonbank

Toonbank

Houten wandrek op maat

Houten wandrek op maat

Wijnpaal eiken

Wijnpaal eiken

Idee/inspiratie

De wens voor iets nieuws. Het idee dat ontstaat. De inspiratie. Samen ontdekken we het arsenaal aan mogelijkheden om dit zo goed mogelijk te realiseren.

Creativiteit

Toepassingen, materialen, mogelijkheden. Als je het je kan voorstellen dan is het te realiseren. Niets is te gek. Originaliteit is de drijfveer.

Circulair

Gebruikte materialen of zelfs eigen materialen nieuw leven in blazen. Samen nieuwe toepassingen ontdekken. Vernieuwingen aangaan. Het onmogelijke voor mogelijk houden. Dat is de uitdaging voor elk ontwerp en elke realisatie. De combinatie van gebruikt en nieuw maakt Nieuw van Oud.

Samenwerking

Van niets naar iets is pas succesvol met een goede samenwerking. Openheid, overleg en ideeën uitwisselen is de basis om tot iets moois te komen. Tussentijds op de hoogte gehouden worden van de voortgang kan leiden tot een ander inzicht en een nog meer passend resultaat.

Houten wandpresentatie in winkel

Voordelen van slat wall in winkelinrichting

Een slat wall of lattenwand als wandsysteem is een geweldige toevoeging aan elke winkelinrichting. Er zijn talloze voordelen verbonden aan het gebruik ervan.  Eén van de belangrijkste voordelen is dat ze de presentatie van producten verbeteren. Door producten op een gestructureerde manier te presenteren, worden klanten aangemoedigd om ze te bekijken en te kopen. Een lattenwand of slat wall zorgt ervoor dat producten netjes en overzichtelijk worden gepresenteerd, waardoor de kans groter is dat klanten iets kopen.

Door het gebruik van een lattenwand kunt u uw winkel een unieke uitstraling geven die past bij uw merkidentiteit.

Esthetische waarde

Esthetische waarde is een belangrijk aspect bij het kiezen van een houten slat wall voor de winkelinrichting. Het design en de vormgeving van de slat wall  moeten passen bij de uitstraling van de winkel. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een wandpresentatie die aansluit bij de huisstijl van de winkel. Dit zorgt voor een uniforme uitstraling en draagt bij aan de herkenbaarheid van de winkel.

Bamboe wand

Een materiaal dat perfect past bij een stijlvolle en functionele winkel is bamboe. Bamboe heeft een natuurlijke uitstraling en is daardoor een duurzame keuze. Een slat wall van bamboe zijn ook populair in de winkelinrichting. Bamboe geeft een warme uitstraling en kan goed gecombineerd worden met andere materialen zoals metaal en glas. Een lattenwand is een veelgebruikte vorm van een slat wall. Deze bestaan uit horizontale latjes die op een bepaalde afstand van elkaar geplaatst zijn. Dit zorgt voor een speelse uitstraling en biedt mogelijkheden om producten op te hangen of te presenteren.

Verbeterde akoestiek

Verbeterde akoestiek is een belangrijk aspect in de winkelinrichting. Dit kan bereikt worden door gebruik te maken van geluidsabsorptie materiaal, zoals slat walls,  lattenwand panelen en wandpanelen  Deze slat walls of lattenwanden zijn niet alleen functioneel, maar voegen ook een stijlvolle en moderne look toe aan de winkel. Door het gebruik van deze rekken of panelen wordt de nagalm verminderd, waardoor het geluid in de winkel beter te verstaan is. Dit zorgt voor een prettige winkelervaring voor de klanten en een rustige werkomgeving voor het personeel. Bovendien kan het verbeteren van de akoestiek bijdragen aan een betere concentratie en productiviteit van het personeel.

Kortom, of u nu een kleine boetiek runt of een grote winkel, een houten slat wall is een geweldige keuze voor uw winkelinrichting. Ze zijn niet alleen praktisch en functioneel, maar ze kunnen ook helpen om uw merk te versterken en uw winkel aantrekkelijker te maken voor klanten. Door te kiezen voor deze wandpresentatie als onderdeel van uw winkelinrichting, kunt u ervoor zorgen dat uw winkel er stijlvol en professioneel uitziet.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in een houten wandsysteem als winkelinrichting? Bel ons dan of stuur ons een aanvraag via ons contactformulier. Wij adviseren u graag ter plaatse of in onze werkplaats, zodat alle vragen met u kunnen worden doorgenomen, uiteraard geheel vrijblijvend.

Maatwerk slat wall

Hoogte

De afmetingen van de standaard slat wall is zeer precies en gestandaardiseerd. De hoogte van de slat wall is 40 cm, wat betekent dat de verschillende elementen naadloos op elkaar gestapeld kunnen worden om diverse hoogtes te bereiken in veelvoud van 40 cm.

Lengte

De lengte van het rek is standaard 160 cm om de rekken makkelijk hanteerbaar te houden. Als u een langer rek wilt, kunt u deze in elkaars verlengde plaatsen zoals ook op de foto's te zien is.

Specificaties van de lat

De afstand tussen de latten is 2 cm en de lat zelf is 3 cm dik. Er gaan 8 latten in een rek of paneel. De latten worden geschroefd en geplakt, wat zorgt voor een stevige constructie.

Mogelijkheden voor verlenging of verkorting

De rekken van 160 cm kunnen eventueel verlengd worden naar 200 cm per rek indien gewenst. En uiteraard kunnen ze ook korter worden gemaakt. Hierdoor heeft u meer mogelijkheden om de wand naar uw wensen aan te passen.

Eindstukken

Een van de mogelijkheden om jouw slat wall op maat te maken, is door afwijkende vormen te kiezen voor de eindstukken. Zoals op de foto te zien is, kunt u ervoor kiezen om de rechterkant aflopend te maken en de linkerkant speels inspringend. Dit geeft een uniek en eigen karakter aan de wand. Maar ook andere wensen zijn bespreekbaar.

Montage van de slat walls

Als u kiest voor een slat wall op maat, dan verzorgen wij graag de montage voor u. Wij zorgen ervoor dat de rekken op een professionele wijze worden geïnstalleerd, zodat u er jarenlang plezier van heeft.

Zelf monteren met handleiding

Mocht u echter zelf handig zijn en de montage zelf willen uitvoeren, dan is dat ook mogelijk. Wij stellen hiervoor een duidelijke montagehandleiding beschikbaar, waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe u de rekken kunt monteren. Daarnaast vindt u in de handleiding een lijst van benodigde gereedschappen om de montage zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Advies over muurvereisten

Het is belangrijk om bij het monteren van de houten rekken rekening te houden met de vereisten van de muur waar de rekken aan worden bevestigd. Niet elke muur is namelijk geschikt voor het bevestigen van de lattenwand. Daarom kunnen wij u ook adviseren over de vereisten van de muur en welke aanpassingen eventueel nodig zijn om de slat wall stevig te kunnen bevestigen. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw slat wall op maat op een veilige en duurzame manier wordt gemonteerd.