Visgraat werkblad

in eiken..

Met doorlopend motief van tafel naar wand

stijlvol en warm...

visgraat werkblad
visgraat werkblad
visgraat werkblad
visgraat werkblad ontwerp

Thuiswerkplek

Thuiswerkplekken zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Met de opkomst van het internet en de toegenomen flexibiliteit van werkgevers en werknemers, is de behoefte aan een comfortabele werkplek in huis gegroeid. Om aan deze vraag te voldoen, hebben veel mensen ervoor gekozen om hun huis in te richten met een speciale ruimte die is ontworpen om productief te werken.

Werkblad

Een belangrijk onderdeel van een goede thuiswerkplek is het werkblad. Dit is de plek waar je de meeste tijd zult doorbrengen terwijl je aan het werk bent, dus het is belangrijk dat het comfortabel en praktisch is. Een van de manieren om een uniek en persoonlijk werkblad te creëren is door gebruik te maken van oude materialen. Dit is precies wat er is gedaan bij de thuiswerkplek die door de interieurarchitect is ontworpen en gerealiseerd door Nieuw van Oud.

Het werkblad van deze thuiswerkplek is gemaakt van overgebleven eiken vloerdelen, oftewel parket. Dit is een uniek materiaal dat niet alleen duurzaam en praktisch is, maar ook een mooie uitstraling heeft. Het gebruik van oude materialen geeft de thuiswerkplek een authentieke uitstraling en zorgt ervoor dat het past bij de rest van het interieur.

Visgraat

Het creëren van het werkblad was echter niet zo eenvoudig als het lijkt. Het was een uitdaging om het werkblad door de hal heen te krijgen en in de kamer te plaatsen. Daarom is het werkblad in twee delen naar binnen gebracht en daar aan elkaar bevestigd. Het visgraat patroon van het werkblad loopt door naar het muurblad, zowel naar boven als naar beneden op de muur. Dit zorgt voor eenheid en continuïteit in het ontwerp.

Een ander belangrijk aspect van het ontwerp van het visgraat werkblad is de manier waarop het is bevestigd. De bevestiging is gerealiseerd met schroeven die onzichtbaar achter de eiken delen zijn weggewerkt. Dit zorgt ervoor dat het werkblad er strak en naadloos uitziet en dat er geen lelijke schroefkoppen te zien zijn.

Afwerking

Het werkblad is afgewerkt met matte olie. Dit geeft een natuurlijke uitstraling aan het hout en aan het ontwerp en biedt goede bescherming tegen vlekken of vocht. 

Contact

Als je geïnteresseerd bent in het creëren van een thuiswerkplek die net zo uniek en persoonlijk is als deze, zijn er veel opties beschikbaar. Benieuwd naar de mogelijkheden voor in je eigen huis? Stuur me een bericht via de contact pagina of de 'order' button hierboven.